tiistai 16. syyskuuta 2014

Arkiruokaa: Kvinoa-kurpitsa-salaatti

 
Ja arkiruokasarja jatkuu!
Ajatuksenani oli tällä kertaa valmistaa simppeli lisukesalaatti, joka sisältäisi reippaasti hiilihydraattia palautuvan kropan tarpeisiin.
Jääkaapin nurkassa möllötti yksinäinen myskikurpitsa, joka pääsi paahtumaan uuniin.
Uunissa makeutuneen kurpitsan seuraksi päätyi kuivakaapin kätköistä kvinoaa.
Lisämakua ja väriä mukaan tuomaan vielä lehtikaalia ja sipulia.
Maittava salaatti alkaa olla kasassa!
 
 
Kvinoa-kurpitsa-salaatti (6-8 annosta)
500g myskikurpitsaa
2dl kvinoaa (raakamitta)
4dl vettä
100g lehtikaalia
1 sipuli
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja persiljaa

 
Kuori ja lohko myskikurpitsa.
Paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Myskikurpitsa on kypsää kun haarukka uppoaa vaivattomasti kokeiltaessa!
 
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Muista huolellinen huuhtelu kuumalla ja kylmällä vedellä, ettei kvinoasta tule kitkerää :)
 
Hienonna sipuli ja riivi lehtikaaleista kova keskiosa pois.
Kuullota kasviksia pannulla öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja lehtikaali pehmennyt.
 
 
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai suuressa kulhossa.
Mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla, persiljalla ja sitruunamehulla!

 
Tarjoile salaatti esimerkiksi broilerin koipireisien tai fileiden kera.
Myös tomaatilla ja basilikalla maustettu tofu sopi tämän kylkeen oikein mainiosti :)
Lisäksi ehkä jotain tuoretta ja raikasta kasvista niin johan on tasapainoinen ateria koossa!


2 kommenttia:

  1. Huippu resepti, kiitos! Marinoitko itse broilerin koipireidet? Jos marinoit, niin miten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu itse olen marinoinut aina! Blogista pitäisi löytyä tuon hakukentän avulla :) muistaakseni viime vuodelta oli kesällä kirjoitettu marinoinnin ABC. Mutta yksi takuulla toimiva on öljyä, valkosipulia, sitruunaa, sitruunan kuorta, timjamia, mustapippuria ja suolaa :) ja kiitos!

      Poista