sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Suklaahippujäde

 
Kuumat kelit ovat siitä mielenkiintoisia, että jopa epäjätski-ihmisten alkaa tehdä mieli jätskiä.
Tai voin puhua vain omasta puolestani.
Minulle tuli jäätelön himo!
Tällaista on tapahtunut viimeksi, öööh, ei koskaan.
Kyllähän olen jätskiä syönyt, mutta varsinaista pakottavaa tarvetta en ole sitä kohtaan kokenut.
 
Ja minut tuntien, mihinkähän muuhunkaan suuntaan jäätelöideointi voikaan kallistua kuin ikuiseen rakkauteeni suklaaseen.
Halusin tehdä oikein syntisen hyvänmakuisen jäätelön.
Niin hyvän että vielä seuraavanakin päivänä hymyilyttää.
 
Ja halusin myös luoda itselleni haasteen.
Jätskin tulisi olla myös terveellinen.
Terveellinen + superherkku = mahdottomuus?
Totesin tämän olevan mahdollista kun kauhaisin ensimmäisen lusikallisen suklaahippujätskiä.
Pehmeän kermaisan jäätelön seassa piilee pikkuruisia suklaapisaroita,
jotka suuhun sattuessaan sulavat ihanasti.

 
Suklaahippujäde (1 iso annos)
1 iso kypsä avokado
1 iso ylikypsä banaani
2dl (1dl+1dl) manteli- ja kookosmaitoa
1,5rkl tummaa kaakaojauhetta tai raakakaakaota
½tl vaniljajauhetta
15g tummaa suklaata
 
Soseuta avokado, banaani sekä manteli- ja kookosmaito tasaiseksi soseeksi.
Lisää joukkoon kaakaojauhe ja vanilja.
Tarkista maku!
 
Siirrä massa jäätelökoneeseen pyörimään pariksikymmeneksi minuutiksi.
Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seosta puolitoista tuntia ja sekoitella sitä noin vartin välein.
 
Jäätelön ollessa lähes valmista, sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Siirrytään siis suklaahippujen tekoon!
Sekoittele jäätelömassaa käsin ja valuta sulatettua suklaata joukkoon vähän kerrallaan.
Jäätelö on niin kylmää että se jähmettää suklaan heti pisaroiksi!
Halutessasi voit säästää osan sulatetusta suklaasta koristeluun.

 
Kauho jäätelö kauneimpaan lasikulhoosi.
Koristele jäljelle jääneellä suklaalla.
Lisukkeeksi kävisivät mainiosti myös tuoreet ja raikkaat marjat!
 
Nautiskele hitaasti (tai nopeasti) auringonpaisteessa.
Ja tuli kyllä niin hyvää että kuvia katsoessakin hymyilyttää ;)

 
Reseptin voi toteuttaa myös kokonaan jompaan kumpaan maitoon.
Mielestäni tuo yhdistelmä oli kuitenkin aika ideaalinen.
Pelkästä mantelimaidosta tehty jäätelö maistuu helposti vetiseltä,
kun taas puhtaasti kookosmaitoon pohjautuva jätski voisi olla liian tunkkainen maultaan.
Käyttämällä molempia saadaan aikaan keveyden ja kermaisuuden tasapaino!
 

 
Ihania jätskihetkiä!

2 kommenttia:

  1. Voi ei, apua, TÄYDELLISTÄ. Nyt on täydellistä. Nammmm.
    Kaiken lisäksi kaikki raaka-aineetkin on tällaiselle amatöörille helppoja ja tuttuja ja löytyy kaapista, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti ja ihana Elina! :')
      Olen tosiaan yrittänyt siirtyä vähän maanläheisempiin raaka-aineisiin, vähemmän hippifuudia ja enemmän oikeaa ruokaa :)

      Poista