torstai 24. heinäkuuta 2014

Mango-vaniljasuklaa

 
Huh, näistä suklaista on kyllä vierähtänyt tovi.
Melkeinpä niin pitkä tovi että voisin tehdä näitä uudestaan ;)
Tässä siis kauan sitten luvattu mango-vaniljasuklaan resepti!
 
Raakasuklaata makealla mangosydämellä, täydennettynä ihanan vaniljaisella häivähdyksellä.
Täydellinen jälkiruoka nautittavaksi kesäpäivän iloksi!
 
 
Mango-vaniljasuklaa
60g (~5rkl) kaakaovoita
15g (~1rkl) kookosöljyä
5rkl raakakaakaojauhetta
3/4rkl tocotrienolsjauhetta
1rkl hunajaa
½tl vaniljaa
30g kuivattua mangoa + 2rkl vettä (liotettuna tunnin ajan)
60g (reilu desi) cashewpähkinöitä
1½rkl mangososetta
 
Aloita valmistamalla suklaamassa.
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
Lisää joukkoon hunaja ja sekoittele tasaiseksi.
Hämmennä joukkoon kaakaojauhetta, toco ja vanilja.
 
Lorauta pieni määrä suklaata muottien pohjalle ja siirrä pakkaseen.

 
Valmista sitten mangotäyte.
Soseuta liotetut mangosuikaleet liotusvesineen pähkinöiden ja mangososeen kera.
Massan tulisi olla tahmeaa, jotta pystyt muotoilemaan siitä pieniä palleroita!
Ota hieman jähmettyneet suklaanalut pakkasesta.
Pyörittele jokaiseen muottiin pieni pallero täytettä.
Kaada päälle suklaata niin että täyte peittyy.
Pakasta noin 15 minuuttia.
 

 
Nauti.
Kiireettömästi tai kiireessä.
Yksin tai yhdessä.
Mutta nauti!



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta toi mangotäyte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se raikas ja vähän erilainen konvehdin täyte :) vaniljan kanssa toimii mainiosti!

      Poista