keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Porkkanamunakas

 
Tiedättekö sen tunteen, kun jääkaappiin kurkatessa ei näy juuri muuta kuin valo?
Masussa kurnii, mutta raaka-aineita ruokaan ei juurikaan ole.
Kauppakin sattuu olemaan kiinni.
Tällainen tilanne oli siis Tampereen reissun jälkeisenä päivänä.
 
Onnekseni jääkaapista löytyi vielä pari kananmunaa ja porkkanoita.
Niistä syntyikin simppeli mutta maistuva ateria.
 
 
Porkkanamunakas
2 pientä porkkanaa hienoksi raastettuna
2 kananmunaa
(1rkl psylliumkuitua)
mustapippuria, paprikajauhetta, cayennepippuria
paistamiseen jotain mietoa öljyä
 
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita joukkoon kananmunat ja mausteet.
Paista miedolla lämmöllä öljyssä yksi iso lettu tai paljon pieniä lettusia.
Nautiskele esimerkiksi avokadon ja puolukoiden kera.
Toisin sanoen minkä tahansa kanssa mitä kaapistasi löytyy.

 
Koostumus on todella kiva!
Sellainen pehmoinen mutta pureskeltava :)
Mausteet tuovat mukavan, vähän itämaisen twistin suomalaisiin porkkanoihin.
 
Sen verran huomauttaisin, että jos on tällainen suursyömäri,
 niin tämä on ennemminkin välipala.
Pienempi ruokaiselle saattaa riittää lounaaksikin!

 
Kannattaa kokeilla, vaikka kaapit pursuaisivat muutakin kuin porkkanoita ja kananmunia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti