sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Brownietahna

 
Koostumus on silkkisen pehmoinen.
Taikinainen.
Maku suklainen.

 
Kaipasin jonkinlaista levitettä riisikakuille hikisen tankotreenin jälkeen.
Suolainen ei jotenkin houkutellut, joten oli aika kehitellä makea versio.
Minut tuntien suklainen ja taikinainen.
Miten niin pakkomielteinen?
 
Tähän simppeliin tahnaan tarvitaan vain 4 raaka-ainetta!
Yllätyksiä on kuitenkin luvassa.
Sillä browniemaisen taikinainen koostumus piilee pavuissa.
Suklaista...paputahnaa?
Jo on aikoihin eletty.

 
Brownietahna
½ tetraa valkopapuja (n.1,5dl)
1 mitallinen suklaaproteiinijauhetta
1rkl tummaa/raakakaakaojauhetta
2-4rkl riisimaitoa/mantelimaitoa
 
Soseuta ensin papuja sauvasekoittimella hieman tasaisemmaksi.
Lisää proteiinijauhe ja kaakaojauhe.
Sotkottele mahdollisimman tasaiseksi.
Kaavi aina välillä seosta irti sauvasekoittimen päästä ja reunoilta,
jotta brownietahnaan ei jää pavunpaloja.
Lisää nestettä ruokalusikallinen kerrallaan,
kunnes koostumus on paksu, mutta levittyvä.

 
Tarjoile osana välipalaa!
Lisukkeena siis riisikakkuja, marjoja ja toffeepalleroita.
Ja ettei kenellekään jäisi epäselväksi,
ei tosiaankaan jäänyt tuo levitteen määrä tuon ylläolevan kuvan mukaiseksi.
Todellisuudessa se näytti pikemminkin tältä...


6 kommenttia:

  1. Oho, uskaltaakohan kokeilla? ;)
    Sinulla kun on aina kivoja terveellisempiä herkkureseptejä, niin löytyisikö mitään versiota laskiaispullista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaa uskaltaa ;)
      Pullaresepti on ollut pitkään mietinnässä, mutta viljattomana sen toteuttaminen on hippusen haastavaa! Ei ainakaan tänä laskiaisena siis laskiaispullareseptiä tulossa :)

      Poista
  2. Tämäpä nerokas idea! Pavuista on kyllä brownieita tullut tehtyä,m utta eipä vielä brownietahnaa. Kokeiltava on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa vaan mikäli yhtään houkuttelee! :)

      Poista
  3. Tulipahan kokeiltua, eri protskujauholla tosin, ja hyvää oli! Lisäsin mukaan vielä piparkakkumaustetta ja nestemäistä (vanilja)steviaa, kun herkkuhammasta kolotti. Oli nam, joten kiitos reseptistä! :) - S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijjoi, piparimaustetta! :P se onkin yksi mun lempparimausteista. Täytyy ehkä kokeilla tuolla makumaailmalla ;) ole hyvä ja kiitos itsellesi! :)

      Poista