sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pineapple=mäntyomena=ananas

Ananas on ehdottomasti yksi suosikkihedelmistäni.
Se on makean kirpsakkaa, raikasta ja erittäin nestepitoisena hyvää kesäpurtavaa.
Ananaksen sisältämä bromelaiini niminen entsyymi auttaa proteiinipitoisten ruoka-aineiden sulattamisessa. Tämä tekee ananaksesta oivallisen lisukkeen vaikkapa pihville!
Ananaksessa on melko reippaasti hiilihydraatteja, mikä edistää liikuntasuorituksesta palautumista.
Hiilihydraatit ovat pääasiassa nopeasti imeytyvänä glukoosina,
joka täyttää energiavarastot helposti rankan suorituksen jälkeen.
Hiilihydraattien muodon vuoksi ananas sopii hedelmäiseksi herkuksi myös niille,
joiden vatsa ei siedä fruktoosia.
Ananas on myös loistava C-vitamiinin lähde.
Kannattaa kuitenkin valita tuoretta ananasta:
 Säilönnän yhteydessä C-vitamiinin määrä putoaa puoleen!
Ananas sisältää myös jonkin verran karotenoideja ja A-vitamiinia.
Mausteista kana-kvinoa-ananas-paistosta. Reseptiä tulossa!
 

2 kommenttia:

  1. Blogisi on kyllä mielettömän hyvä! Kuuluu ihan lemppareihin, varsinki ku reseptitkin passaa tälläselle maitovammaselle. :) Fruktoosikaan ei mikään massuni paras kaveri ole, mitäs muita hedelmiä on, jossa ois tuo sokeri glukoosina?

    VastaaPoista
  2. Moikka!
    Ainakin granaattiomena, avokado, melonit ja sitruuna sisältävät vähäisesti fruktoosia :) sitruunaa tosin harvemmin tulee syötyä pelkiltään...
    Myöskin mandariineissa, nektariineissa, persikoissa ja luumuissa fruktoosia on vain vähän (reilu gramma/100g)

    Ja kiitos ihan superpaljon palautteesta, piristit päivääni :)

    VastaaPoista