keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mantelileivokset

Tässä leivontataitoni huipentuma!
En tiedä olenko maininnut (varmaan olen) mutta en kauheasti ole aiemmin leivoskellut. Tänään kuitenkin inspiraatio iski, herkullisin lopputuloksin ;)

Maukkaat mantelileivokset (5 kpl)
Pohjat:
-Mantelimaidon valmistuksesta jäänyttä mantelimassaa (kuten cashewmaito mutta manteleista valmistettuna)
-1 munanvalkuainen
-vaniljaa
 
Vaniljatäyte:
-2 keltuaista
-2 rkl kidemäistä steviaa (esim. Hermesetas sweet crystal)
-1dl mantelimaitoa
-vaniljaa
 
Päälle:
-Tuore persikka
-kookosöljyä
-kanelia
 
Sekoita mantelimassan joukkoon valkuainen ja mausta vaniljalla. Jaa pieniin silikonisiin muffinivuokiin ja painele taikina tiiviisti reunoja vasten. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15min. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa munankeltuaiset ja kidemuotoinen stevia keskenään kulhossa. Kuumenna sillä välin vaniljalla maustettu mantelimaito kattilassa. Älä kuitenkaan keitä mantelimaitoa!
Lisää höyryävä mantelimaito kokoajan vatkaten keltuais-stevia-seoksen joukkoon. Vatkaaminen on tärkeää sillä kokkareinen vaniljakastike ei ole kiva juttu ;) Kaada koko seos takaisin kattilaan ja hämmennä täytettä kunnes se alkaa saostua. Anna jäähtyä.
Paloittele persikka. Kuumenna paistinpannussa tilkkanen kookosöljyä ja kuullota persikanpaloja kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Mausta kanelilla. Näitä jää vähän yli, voi syödä vaikkapa jogurtin tai rahkan kanssa. Itse tungin jämät velipojan aamumuroihin!
Kun leivoksen kaikki komponentit ovat jäähtyneet, ei kun kokoamaan annosta! Jaa vaniljatäyte tasaisesti leivospohjien päälle ja lisää persikat. Ready to be served ;)
Nautittava lempparijuoman kera! Eli siis kahvia kitusiin vaan <3


 

2 kommenttia:

  1. Nami nami mitä herkkuja!! :P PS. Siulla kiva blogi, alan kyllä varmasti seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä jopa onnistuivat, ihme kyllä 8)
      Ja kiiiitos kovasti!

      Poista