perjantai 17. toukokuuta 2013

Omenaista onnea

Pari kiloa omppuja, iso kattila, kuorija&veitsi...
 Tein eilen herkkuja omenoista! Keittelin itse vaniljaista omenasosetta ja omenan kuorista paahdoin omppusipsejä :) Lajikkeena mulla oli vähän jauhoinen Ida red, mutta toki syksyllä voi sitten tehdä ihan kotimaisista oman puun ompuista jos sellaisia löytyy!

Kuori omenat. Älä kuitenkaan heitä hukkaan omenan ravitsevinta osaa vaan mausta kuorisuikaleet kanelilla& kardemummalla...

...sekä kuivata hiljalleen uunissa! Älä käytä liian korkeaa lämpötilaa kuten minä tein, sillä ohuet suikaleet palavat helposti :D

Pilko kuoritut omput kattilaan, lisää n. 6dl vettä ja 1 vaniljatangon siemet + tanko
Keittele matalalla lämmöllä. Kattilan voi unohtaa liedelle pariksi tunniksi.


Nauti haalea omppusose jälkkärinä kookosmaidon kera!

Purkita jäljelle jäänyt sose. Säilö omenankuorisipsit tiiviiseen lasipurkkiin.

NAMSK!
Sopii hyvin vaikkapa puuron kera nautittavaksi.
Saattaa aiheuttaa vakavan omena-addiktion ja vieroitusoireita.
Kokeilkaa omalla vastuulla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti